?>
Doorgaan naar inhoudBij autogeen snijden wordt er meestal gebruik gemaakt van ethyn (acelyeen). Dit is een reactief gas welke gebruikt wordt in combinatie met zuurstof. Door zuurstof toe te voegen bij de snijbrander onstaat er een vlam welke heet genoeg is om het materiaal weg te branden.
Bij autogeen snijden zijn er 3 fasen te onderscheiden:
Bij plasma snijden wordt er gebruik gemaakt van een inert gas of perslucht.
Door een inert gas te gebruiken kan de kwaliteit van de snede verder worden verhoogd.
Met behulp van een elektrische vlamboog wordt hier plasma opgewekt.
Het plasma zorgt voor zo’n grote hitte dat het metaal wegsmelt
De grootste voordelen van plasma snijden zijn de snelheid en de hoge mate van nauwkeurigheid. Met deze techniek kunnen platen tot circa 200mm dik gesneden worden.
Plasma snijden is hiermee erg geschikt voor plaatwerk wat op de millimeter nauwkeurig moet zijn.
Bij laser snijden wordt er gebruik gemaakt van een elektromagnetische stralingsbron, waarvan het licht dusdanig gefocusseerd wordt dat deze het materiaal kan wegbranden. Hiermee kunnen zeer nauwkeurige sneden worden gemaakt.
Over het algemeen wordt hier gebruik gemaakt van een edelgas.
Doordat de snede zo nauwkeurig is, zal er weinig materiaal verloren gaan. Deze precisie zorgt ervoor dat het ook mogelijk is om complexe vormen te snijden.
Otto Snijservice en Lasbedrijf gebruikt diverse lastechnieken voor verschillende materialen en doeleinden. Wij zijn thuis in de constructie van vele verschillende soorten frames, groot of klein.
Hieronder staan de verschillende lastechnieken in overzicht. Wilt u weten welke techniek geschikt is voor uw project/product? Op deze pagina vindt u alle informatie over de verschillende lastechnieken en de toepassingen.
Hoewel MIG- en MAG-lassen eigenlijk twee verschillende technieken zijn, worden deze vaak onder dezelfde noemer gebruikt. Het verschil tussen de twee lastechnieken is enkel het gebruikte gas. MIG/MAG-lassen valt onder de categorie ‘elektrisch booglassen’.
Deze lastechniek kenmerkt zich door het volgende:
Voordelen van deze lastechnieken zijn de toepasbaarheid en de lage kosten. Een nadeel is hier het vele ‘spatten’. Vaak wordt hier gebruik gemaakt van een anitspatspray, waarmee het hechten van de spetters wordt voorkomen.
MIG/MAG-lassen is een de meest gebruikte lastechnieken dankzij de omvangrijke toepasbaarheid en de hoge snelheid.
TIG-lassen valt (evenals MIG/MAG-lassen) onder de categorie elektrisch booglassen. Bij TIG-lassen wordt er gebruik gemaakt van een inert gas. De naam TIG komt weg van ‘Tungsten Inert Gas’. Tungsten (ook wel Wolfraam) wordt hier gebruikt als niet-afsmeltende elektrode.
Bij het lassen kan er toevoegmateriaal gebruikt worden. Deze wordt handmatig toegevoegd.
De laskwaliteit ligt bij TIG een stuk hoger dan bij MIG/MAG. Daarnaast is TIG-lassen ook een stuk ‘schoner’ dan andere lastechnieken. Er komt namelijk nauwelijks rook vrij en er is geen sprake van spatten. De lassnelheid is echter wel een stuk lager.
De lastechniek zowel op hooggelegeerd als laaggelegeerd staal toegepast worden. TIG-lassen is minder geschikt voor dikke lasnaden in verband met de grote warmte-inbreng en de hogere prijs.
Otto Snijservice en Lasbedrijf verzorgt allerlei soorten oppervlaktebehandelingen.
Copyright @ 2018 - Otto Snijservice & Lasbedrijf - Een website door Beijt.